خوش آمدید..

دوست عزیز...
ازینکه به این وبلاگ سرزدید متشکرم. امید وارم مطالب این وبلاگ مورد استفاده و پسند تان قرار گرفته باشد.
با تشکر..

بنایی

مهاجرت به آلمان


با عرض سلام حضور بازدید کنندگان نهایت گرامی:

درین اواخر بعضی از دوستان سوالاتی مبنی بر نحوهء مهاجرت ، ادامه تحصیل ، شرایط کار و قبولیت در کشور آلمان را داشته اند. بنده هم بران شدم تا آنچه تجربتا" فرا گرفته ام از طریق این نوشته در اختیار عزیزان قرار داده تا از طرفی عزیزانی که کنجکاو این قضیه اند، به عبارهء دیگر علاقمندان به این بحث پاسخ مناسب را کماهی کنند و از طرفی هم من توانسته باشم به سوالات زیادتری به شکل واضح تر پاسخ داده باشم. لازم به یادآوریست که مطالب درج شده تنها در ایالت نیدرزکسن کشور آلمان مرعی الاجرا است. متاسفانه از دیگر ایالت های آلمان و کشور های اروپایی اطلاع دقیقی ندارم.
لطف نموده در صورت بروز سوال یا موضوعی که در متن زیر نیامده باشد، به ایمیل آدرس من ویا ترجیحا" در ضمیمه صفحه یادداشت کنید، بنده نیز کوشش می کنم که جواب را در اسرع وقت دراختیار شما سروران قرار دهم. البته جواب سوالات نیز در پاورقی همین متن درج خواهد شد تا بقیه ء عزیزان هم استفاده کنند...

                                                                        با تشکر.. محمد بنایی.

شرایط ورود به آلمان :..
داشتن ویزای تفریحی ، تجاری ، تحصیلی ویا ویزای ازدواج . ( افرادی که با همسر دارندهء مجوزاقامت دایم با پاسپورت افغانی یا پاسپورت آلمانی  در آلمان زندگی میکنند.)
توجه: از خیر راه قاچاق بگذرید... :)


ویزای تحصیلی:..

1_ خانه پری فورم درخواستی ویزای تحصیلی.
2_ مدرک زبان آلمانی . حد اقل سی 2 ( C2) ویا ترجیحا"  Test DAF .
3_ داشتن محل اقامت در آلمان : یعنی:
     متقبل شدن مصارف و محل زندگی دانشجو توسط یکی از اقارب ویا
     به ضمانت گذاشتن مبلغ نقدی در حدود 8 هزار یورو در یکی از بانک های آلمان به عنوان ودیعه 
     توجه : این پول به عنوان ضمانت جهت تمویل کرایهء اطاق و مخارج زندگی طرف در طول مدت تحصیل است. طوری که ازین پول فقط میتوان  ماهانه حدود 600 یورو برداشت کرد و جهت کرایه اتاق و امرار معیشت و شهریهء دانشگاه ازان استفاده کرد. بیشتر ازآن ممکن نیست. 
3_ خانه پری فورم مربوطه دانشگاه یا دانشکده مورد نظر و رزرو نمودن چوکی در دانشگاه برای شروع درس در سال تحصیلی مورد نظر...

تذکر: مدرک زبان آلمانی باید رسمی و از طرف یک کورس زبان تایید شده از طرف دولت آلمان باشد. در افغانستان میتوان مدرک مورد نظر را بعد از سپری نمودن امتحان مربوطه از انستیتوت گویته که در کنسولگری آلمان واقع در سرک  وزیراکبر خان است تهیه نمود. برای تکمیل دورهء آموزشی زبان آلمانی می توان ضمن تهیهء ویزای دانشجویی قبل از شروع رسمی دانشگاه در خود کشور آلمان و در کورس های مربوطه لسان را فرا گرفت. 

قابل توجه داکتر صاحبان عزیز:

مطالبی که در زیر ذکر شده اند صرفاً در مورد ایالت نیدرزکس آلمان (هانوور) بوده و از دیگر ایالت ها اطلاع دقیقی ندارم. حد اقل یالت هسن ( فرانکفورت ) سخت گیری های بیشتری دارند.

شرایط قبولی مدارک طب افغانستان:

1_ داشتن تابعیت آلمانی و یا یکی از کشور های اروپایی ویا ازدواج با یکی از ابتاع آلمانی و یا اروپایی
2_ داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B2 .
3_ تکمیل بودن مدارک افغانستان از جمله : شهادتنامه فاکولته ، دیپلوم، ترانسکریپت ، جواز معاینه خانه، تاییدی شفاخانه هرات، تاییدی جنایی مبنی بر عدم جرم .
قابل یادآوریست که مدارک فوق الذکر باید همه دارای تایید و مهردانشکده طب و دانشگاه هرات ، وزارت های تحصیلات عالی و خارجه را داشته باشد.
و چند مدرک آلمانی دیگر که در خود کشور آلمان تهیه می شود. از جمله رضایت نامه همسر، تاییدی محل سکونت،  تایید عدم جرم در آلمان و.... 

برای توضیحات بیشتر سایت ذیل را توصیه می کنم. البته این سایت متاسفانه به زبان آلمانی است. ولی از کسانی که آلمانی وارد باشند می توانید کمک بگیرید. 
از سایت مربوطه به ترتیب گزینه های زیر را انتخاب کنید.


توجه: عزیزانی که بصورت غیرقانونی وارد آلمان می شوند (قاچاق) شرط اول را دارا نمیباشند، لهذا برای اینکه تابعیت آلمانی را بدست بیاورند باید شرایط ذیل را سپری کنند... 
1_ داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 .
2_ سپری نمودن امتحان Einbürgerung  Test و داشتن شهادتنامهء مربوطه . ( و نامبرده امتحانیست در اوضاع و احوال سیاسی ، جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی آلمان) . به زبان آلمانی مسلط باشید مشکلی نیست. 310 سوال بصورت چهارجوابه.
3_ حد اقل مدت 8 سال اقامت در آلمان. 
4_ داشتن شغل ثابت با معاش کافی ( مقدار درامد سالیانه مشخص شده است) با پرداخت مالیات، بیمه ، و بقیه مصارف جانبی.


بعد از قبولی مدارک افغانستان به فرد اجازهء کار در یکی از شفاخانه ها (به انتخاب خود فرد) "جهت کار و آموزش " داده شده و بعد از سپری نمودن دوسال باید فرد یک آزمون عمومی را سپری کند. آین آزمون شامل موضوعاتی از جراحی، داخله، فارماکولوژی، معاینهء روتین مریض می باشد.

یکی از دلایلی که بسیاری از داکترصاحبان پیشکسوت افغانستان و حتی بقیه کشور های آسیایی مدارک شان قبول نشده همین قضیه بوده. یعنی این افراد معمولا با فامیل و از طریق غیرقانونی وارد آلمان شده اند. این افراد برای اخذ تابعیت آلمان مجبور بودند شرایط فوق الذکر را سپری کنند، و خود این موضوع باعث میشد که سالها از مسلک دور مانده و دست اخر هم منصرف شوند.

برای معلومات بیشتر و دقیق تر سایت سفارت آلمان در افغانستان را نیز به شما توصیه میکنم.

عزیزانی که از دیگر دانشکده ها نیز تمایل به کسب معلومات دارند، سایت anabin را توصیه میکنم. درین سایت شما میتوانید نام شهر، دانشگاه ، و دانشکدهء مورد نظر را داده دریابید که آیا دانشکده و رشته ای که شما در افغانستان تحصیل کردید در آلمان به رسمیت شناخته شده یا نه ...

مژده:

داکترصاحبانی که شرط اول ( تابعیت آلمانی یا اروپایی ) را ندارند، اخیراً سهولتی ایجاد شده که این افراد پس از تکمیل کردن بقیهء شرایط و سپری نمودن یک آزمون (فشرده ای از پاراکلینک و کلینک) مجوز کار را دریافت خواهند کرد. این درحالیست که آلمان اخیراً احتیاج مبرم به قشر تحصیل کرده و بخصوص داکتر و انجینیر دارد. البته شاید بزودی این وضعیت تغییر کند.



امیدوارم مطالب درج شده واضح بوده و به سوالات تا پاسخ مناسبی باشد. 

با تشکر:                                              
           
                                                                                                                محمد بنایی


هیچ نظری موجود نیست: